Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Vi skickar oftast din vara inom 1-4dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 399:-*

Bring

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider / Kundtjänst / Leverans / Köpvillkor

Köpvillkor

KÖPVILLKOR

Vi vet att det är tidskrävande att läsa köpvillkor, och just därför har vi skapat en liten kortversion med de viktigaste punkterna med det som brukar vara mest relevant. Lite längre ner finner du våra fullständiga köpvillkor. Får du inte svar på det du undrar på angående köpvillkoren i nedan text? Kontakta då vår kundservice så hjälper dem dig vidare.
 

 • Vi sänder endast till Sverige. 
 • Normal leveranstid för varor som vi har på lager är 5-7 arbetsdagar. 
  Det kan i enstaka tillfällen ta några dagar extra under stora kampanjer, varuhusöppningar och rea.
 • Vi garanterar dig att dina varor som du har handlat är till marknadens lägsta pris. 
  Läs mer om XXL:s prisgaranti här
 • Vi ger dig 365 dagars öppet köp 
  Läs mer om det här
 • Vi ger dig fri retur och byte 
  Vi vill att du skall känna dig trygg när du handlar hos oss.
 • När du betalar med faktura tillkommer en aviseringskostnad om 29 kr
 • Väljer du delbetalning tillkommer uppläggningskostnad och en månatlig aviseringskostnad om 29kr. Du kan när som helst välja att avsluta din delbetalning genom att betala hela det återstående beloppet.
 • Kom ihåg att hämta ditt paket inom 14 dagar!
  För outlösta paket som återsänds till oss debiterar vi dig 299:- Om du ångrar köpet så hämtar du bara ut din beställning och returnerar den till oss med din retursedel. Vi ger dig fri returfrakt och krediterar dig för köpbeloppet så fort vi kan.


Här kommer fullversionen av våra köpvillkor:

 

XXL SPORT & VILDMARKS KÖPVILLKOR

Detta avtal är reglerat av den nedanstående standarden i köpvillkor för konsumentköp för varor över internet. Köpvillkoren är utarbetade efter Konsumentköplagen (1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på www.xxl.se

Du som konsument sluter ett köpeavtal med: XXL Sport & Vildmark AB
Kontaktadress: Pilängsgatan 9 70594 Örebro 
E-post: kundservice@xxl.se 
Organisationsnummer: 556685-0623 
 

 

Bekräftelse, upprättande avtal om köp

Genom att du godkänner dessa köpvillkor och din beställning uppstår ett bindande avtal. Vid mottagen beställning skickas automatiskt en beställningsbekräftelse till din e-postadress som du angivit under din beställning. XXL Sport & Vildmark AB reserverar sig från leverans i de fall lagersaldo varit felaktigt vid tidpunkten för din beställning. Kan inte XXL Sport & Vildmark leverera enligt din beställningsbekräftelse kommer du kontaktas och ges möjlighet att annullera din order eller få erbjudande om ersättningsvara, tillsvarande vara om sådan finns. 

XXL Sport & Vildmark ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

 

Priser

Priserna som anges på www.xxl.se är inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna inkluderar fri returfrakt och fria byten inom Sverige. Upplysningar om den totala kostnaden konsumenten ska betala, inklusive alla avgifter (moms, tull och liknande) och leveranskostnader (frakt, porto, faktura, förpackning mm) samt specificering av de enskilda elementen i totalpriset, ges i beställningsöversikten innan beställningen görs.

XXL Sport & Vildmark reserverar sig för felskrivningar och tekniska problem i samband med prisangivelser och förbehåller oss rätten att makulera samt justera fakturabeloppet vid uppenbart felaktiga beställningar och fullföljda köp. Särskilda avgifter tillkommer för fakturaupplägg och outlösta paket. Se punkt faktura, delbetalning och outlösta paket/försändelser. Vi vill uppmärksamma er på att produkter som t.ex. har ett säljpris på 0:- inte är ett normalt pris utan är ett oavsiktligt fel som tyvärr kan uppstå i systemet. Vi ger naturligvis inte bort produkterna gratis eller säljer dem till uppenbart felaktiga priser.

 

Betalning

Kunden kan betala med hjälp av XXL butikens olika betalningssätt: kreditkort, online-betalning, faktura och avbetalningsplan. Tillgängligheten av betalningssätt kan variera beroende på kundens personuppgifter..         

Beroende på vilket betalningssätt kunden väljer så följer vi de villkor som finns på XXLs betalningssida med eventuella tilläggskostnader. Genom att välja betalning mot faktura eller delbetalning, samtycker kunden till ett avtal som XXL har med klienten för betaltjänster, Klarna.

XXL förbehåller sig rätten att inte erbjuda ovan nämnda betalningssätt, om betalningsmetod inte fungerar vid tidpunkten eller XXL:s partner inte accepterar den valda metoden för betalning från kunden.

Detaljerade beskrivningar av XXL: s betalningsalternativ och länkar som tillhandahåller betaltjänstpartners och villkor hittar du här.

T.o.m. 15/9/2015 gällde dessa köpvillkor DIBS eller Arvato Finance från och med 16/9/2016 så avser köpvillkoren Klarna.

XXL Sport & Vildmark erbjuder dessa olika betalningsalternativ: kortbetalning, fakturabetalning, banköverföring, delbetalning och Klarna Direkt.KORTBETALNING

Väljer du kortbetalning använder vi kryptering genom vår samarbetspartner Klarna under alla dina transaktioner för att säkerställa din trygghet i samband med kortköp så du inte riskerar att dina kortuppgifter hamnar i orätta händer. Du kan betala med VISA, Mastercard eller annat betalningskort som anges som alternativ vid betalningstillfället. Vid betalning med kort anges kortnummer, kortets giltighetstid, CVC-kod samt för vissa kort även 3D Secure-kod.

Kortnummer lagras ej av XXL Sport & Vildmark efter genomförd transaktion. Det totala beloppet för din beställning reserveras direkt på ditt konto och vi belastar ditt konto när vi skickar din beställning (vi belastar dig endast för de varorna vi skickar till dig). 

 

LEVERANSSÄTT

Vi har samarbete med Bring vid leveranser och använder följande leveranstjänster:

 •  Bring paket - Din beställning skickas till ditt närmaste postkontor. Du får en avisering antingen genom en avi i din brevlåda eller genom ett SMS till din mobil för avhämtning av ditt paket. Vid uthämtning av din försändelse ska giltig ID-handling uppvisas. Normal leveranstid 5-7 arbetsdagar från det att XXL Sport och Vildmark har bekräftat din beställning.
 • Bring hemleverans - För varor som väger 20 kg och mer eller på grund av sin storlek inte kan skickas till ditt postkontor erbjuds hemleverans under vardagar kl 08.00-16.00. Aviseringen vid hemleverans sker per telefon. Med hemleverans avses vanligen leverans till adressens första port eller tomtgräns. Normal leveranstid 7-14 arbetsdagar från det att XXL Sport och Vildmark har bekräftat din beställning.

Under långhelger tar din beställning några dagar extra. Innehåller din beställning en beställningsvara som vi inte har på vår lager får du räkna med längre leveranstid. Normalt dock inte mer än 14 dagar.
 

 

Outlösta Paket/Försändelser

För paket som du som kund inte löser ut inom 14 dagar och återsänds till XXL Sport & Vildmark debiterar vi dig 299 kr (SEK) för administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. 

 

Transportskador

Vi tar ansvar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. När du returnerar en vara till oss så är det du som kund som ansvarar för godset. 
OBS! Om du upptäcker att godset som du mottar är transportskadat så måste du inom skälig tid, dock inom senast två månader reklamera på transportskadan. Därför är det viktigt att du kontrollerar din försändelse vid mottagandet så att det inte är transportskadat. Vi rekommenderar att du anmäler eventuell transportskada direkt hos ditt postkontor och öppnar din försändelse för att se om alla dina varor är med och inte är skadad samt därefter kontaktar vår kundtjänst.

 

Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen har du rätt till att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du har mottagit din beställning. För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp hos XXL Sport & Vildmark har vi alltid 365 dagars ångerrätt till dig som konsument från det datum du tagit emot din beställning. 

Ångerrätten gäller under förutsättning att varan hålls i oförändrat skick och innehar alla tillbehör/lappar/originalemballage som när du mottog din beställning. Varan skall vara i det skick att den går att sälja på nytt. Ångerrätten gäller ej varor som tillverkats eller har en form för tillpassning involverad, personligt önskemål för en vara eller att varan får en tydlig personlig prägel, exempelvis montering av skidor. 
Vid köp av hygienartiklar, underkläder och badkläder, får förseglingen inte vara bruten, sådana varor med bruten försegling kan inte returneras.

 

Retur

XXL Sport & Vildmark ger dig fri retur. Vid retur är du ansvarig för risk av vara. När du returnerar din vara ska den vara oanvänd och returneras i en hel originalförpackning, samtliga lappar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ett ytteremballage används. Du får inte tejpa, klistra fast returfraktsedel eller dylikt direkt på originalförpackningen.

Returfraktsedel och returschema sänds enbart som e-post, vi har ej möjlighet att sända de fysiskt per post. För att din retur ska godkännas så måste den vara oanvänd, i nyskick och originalemballaget får inte vara skadat. Vi kommer då att återsända paketet till dig och debitera dig fraktkostnad för detta. Om varan levereras i en förpackning som inte går att öppna utan att skada förpackningen (t ex en blisterförpackning) så har du som konsument rätt att öppna förpackningen för att granska din vara, utan att din returrätt förbrukas. 

Klarna Group tar hand om återbetalningen och ber kunden om all information som de behöver för återbetalning.

 

Reklamation

Om du vill reklamera en vara kontakta alltid vår kundtjänst på kundservice@xxl.se. När du kontaktar oss vill vi att du uppger ditt ordernummer (SE_XXXXX), vilken vara det gäller och vad felet på varan är. Har du möjlighet att ta ett kort på produkten så bifoga gärna detta. Reklamationsrätten gäller produktionsfel av vara och inte fel orsakade av normalt slitage eller föråldrande av produkt. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet.

Efter att vi mottagit din vara kommer vi att behandla ärendet inom 30 dagar. 

 

Prisgaranti

Hos oss ska du alltid känna dig trygg med ditt köp. Skulle du mot förmodan hitta en billigare produkt, inom 30 dagar från köpdatumet, betalar vi tillbaka mellanskillnaden på produkten. 

Vid Varuhusköp: 
Besök ditt varuhus. Du måste visa original kvittot på ditt köp och hänvisa till det lägre priset genom att ha med dig kundtidning, katalog eller liknande där varan finns för det lägre priset.Har du handlat hos oss på www.xxl.se så uppger du ordernummer (SE_XXXXX) bankuppgifter, kundkontonummer.

Villkor

 • Prisgarantin gäller i 30 dagar från köpdatumet.
 • Prisgarantin gäller enbart om varan går att köpa i butiken där kunden hittat priset, d.v.s. den får inte vara slut i lager.
 • Det måste vara exakt samma vara, d.v.s. samma färg, storlek, utförande, årsmodell och antal i förpackning
 • Prisgarantin gäller inte mot lokala kampanjer hos XXL (ex. Varuhusöppningar)
 • Prisgarantin gäller mot lokala butikskonkurrenter, dvs mot lokala butiker i samma ort/stad och inte mot nätbutiker.
   


Vid onlinebeställningar: 
Ta kontakt med vår kundservice kundservice@xxl.se. Uppge ditt beställningsnummer (SE_XXXXX) och vilken vara det gäller samt en länk till den andra butiken där vi kan utläsa att det är samma produkt samt priset inkl. frakt på produkten. Om det är en fysisk butik, skicka butiksnamn och telefonnummer. Vi kontrollerar priset och ersätter dig mellanskillnaden. 

Villkor

 • Prisgarantin gäller i 30 dagar efter att du som kund har genomfört en beställning hos XXL Sport & Vildmark.
 • Prisgarantin gäller för svenska butiker och nätbutiker som säljer i SEK till kunder bosatta i Sverige (d.v.s. det skall vara ett svenskt bolag).
 • Prisgarantin gäller ej auktioner.
 • Prisgarantin gäller inte mot lokala kampanjer hos XXL (ex. Varuhusöppningar).
 • Prisgarantin gäller enbart om varan går att köpa i butiken där kunden hittat priset, d.v.s. den får inte vara slut i lager.
 • Det måste vara exakt likadan vara; samma färg, storlek, utförande, årsmodell och antal i förpackning.
 • Det gäller enbart leveranser inom Sverige.
 • Kunden måste ange med en länk till butiken där man kan utläsa att det är samma märke, modell och storlek (skärmdump godtas inte). Är det en fysisk butik skall butiksnamn, telefonnummer samt pris finnas med.

 

Personuppgifter

XXL Sport & Vildmark ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen. Genom godkännande av köpavtalet med XXL Sport & Vildmark samtycker du till att vi sparar den information som vi behöver för att kunna behandla din beställning. Informationen används bara av oss samt de partner vi samarbetar med för att genomföra köpet. Exempel på partner är Klarna Bank AB. 

Du kan vara trygg på att vi inte delar dina personuppgifter med någon.
I punkten integritet som du finner nedan kan du läsa om vilken information vi hämtar in via vår sida (xxl.se) och hur vi använder denna information. Om du har frågor om personuppgifterna som vi har sparat om dig, eller önskar att ta del av vår lagrade information för rättning, blockering, radering, etc. enligt Personuppgiftslagen, kan du skicka ett e-mail till kundservice@xxl.se.

Cookies
Vår webbutik innehåller så kallade cookies. Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om det. Du kan besöka vår webbutik utan cookies, men du kan då inte handla. Vi använder cookies för att hantera innehållet i din varukorg. Det är en textfil som lagras på din dator. Vi lagrar också information om du har valt att se kategorisidorna med eller utan bilder. Om din webbläsare eller brandvägg är inställd på att förhindra lagring av cookies, kan du kontakta vår kundservice och hantera din beställning via brev eller e-post.


Integritet

1.    Inledning
Syftet med denna information är att informera dig som kund om den insamlade informationen på vår sida (xxl.se) och hur denna information används. För att säkerställa att din integritet inte kränks, följer vi Personuppgiftslagen.

2.    Information som samlas in
XXL samlar in personuppgifter när du registrerar dig för att få erbjudanden från oss via e-post och / eller SMS, registrerade säljorders i våra varuhus, genom inköp på xxl.se, genom skapaandet av en  användare på "min sida" och / eller genom att delta i tävlingar som anordnas av XXL. Vi får också information om din användning genom vår webbplats då via cookies. Du kan läsa mer om cookies och vilka cookies som vi använder i avsnittet Cookies.

Informationen som XXL samlar in är följande: namn, adress, telefonnummer, e-postadress, och personnummer och ditt godkännande att använda informationen i marknadsföringssyfte.

3.    Hur XXL använder dina personuppgifter och vem har rätt att använda dem
XXL kan använda informationen i marknadsföringssyfte och informationen samlas i samband med besök och köp på XXL (både i vår webbutik och i våra fysiska varuhus). XXL samlar in informationen för att erbjuda våra kunder mer relevanta erbjudanden som passar kundens intresse. Dessutom kommer informationen att användas av oss för att optimera din kundupplevelse när du besöker vår hemsida, xxl.se.

XXL är ansvarig för den information som samlas in. XXL kommer inte att sälja personlig information vidare till en tredje part - vilket innebär att du inte kommer att få information från andra företag än oss. XXL använder samarbetspartners och tredje part för att bearbeta och lagra informationen samt hantera marknadsföringen på uppdrag av XXL. Denna form av lagring och databehandling kan ske inom EU / EES-området.

4.    Kontakta oss
Om du har frågor eller vill radera personuppgifter som lagrats på dig är det bara att du kontaktar vår kundservice på kundeservice@xxl.se. Du kan också ändra dina uppgifter på din personliga sida (mina sidor): xxl.se/login och du kan också välja att av avanmäla dig på vårt nyhetsbrev. Du kan också välja att avprenumerera dig på vårt nyhetsbrev genom att klicka på länken längst ner på nyhetsbrevet.

Force Majeure

I händelse av omständigheter som står utanför XXL Sport & Vildmark skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, brand, översvämning, naturkatastrof, krig, terrorism eller liknande händelser ska XXL Sport & Vildmarks förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som XXL Sport & Vildmark rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Övrigt

Vid eventuell tvist kommer XXL Sport & Vildmark att följa allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag.

Guider
Toppen på sidan